Αρχική arrow ΥΓΕΙΑ
ΥΓΕΙΑ
Περιορισμένη προστασία θα προσφέρουν τα πρώτα εμβόλια κατά του HIV Εκτύπωση E-mail
22.05.07
Τα πλέον υποσχόμενα από τα δεκάδες πειραματικά εμβόλια κατά του HIV θα προσφέρουν περιορισμένη ανοσία κατά του ιού, αναφέρουν κορυφαίοι Αμερικανοί επιστήμονες.
Τελευταία ανανέωση ( 22.05.07 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Τριπλασιάστηκε παγκοσμίως το ποσοστό των αλλεργιών την τελευταία 15ετία Εκτύπωση E-mail
12.05.07
Δωρεάν εξετάσεις για αλλεργικό άσθμα σε παιδιά το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΕ τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια το ποσοστό των περιστατικών αλλεργιών και του αλλεργικού άσθματος στον γενικό πληθυσμό όλου του κόσμου φτάνοντας σήμερα στο 12-15% από 3-4% που ήταν παλαιότερα, επισημαίνει ο υπεύθυνος του αλλεργιολογικού τμήματος του Ιπποκρατείου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Ιωάννης Σιδηρόπουλος επικαλούμενος στοιχεία μελετών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Τελευταία ανανέωση ( 12.05.07 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ανακαλύφθηκε γονίδιο που σχετίζεται με τη μακροζωία Εκτύπωση E-mail
03.05.07
Οι επιστήμονες γνωρίζουν εδώ και δεκαετίες ότι η δραστική μείωση των προσλαμβανόμενων θερμίδων παρατείνει εντυπωσιακά τη ζωή των πειραματόζωων. Αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν τώρα ότι εντόπισαν ένα γονίδιο που βρίσκεται στη βάση αυτού του φαινομένου. Ελπίζουν μάλιστα ότι η ενεργοποίηση του μηχανισμού με φάρμακα θα μπορούσε στο μέλλον να χαρίζει μακροζωία.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Νέες ελπιδοφόρες θεραπείες Εκτύπωση E-mail
29.04.07
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα άρχισαν να εφαρμόζονται δύο ελπιδοφόρες θεραπείες για τους πάσχοντες από εκφύλιση της ωχράς κηλίδας του οφθαλμού, πριν από δύο μήνες στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.
Διαβάστε περισσότερα...
 
'Πρωταθλητές' στον έρωτα οι Έλληνες, σύμφωνα με έρευνα εταιρείας προφυλακτικών. Εκτύπωση E-mail
27.04.07
Μόνο το 44% των ανθρώπων είναι ικανοποιημένοι από την ερωτική τους ζωή, σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήχθη μέσω του διαδικτύου από την εταιρεία προφυλακτικών Durex.
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΜΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΘΗΣΕΙΣ Εκτύπωση E-mail
22.04.07
   Πολλές παθήσεις που θεωρούνται ανίατες μπορούν σήμερα να προληφθούν η και να θεραπευθούν, εφ’ όσον διαγνωσθούν έγκαιρα. Τόσο η πρόληψη όσο και η έγκαιρη διάγνωση, προϋποθέτουν ότι ο πολίτης είναι ευαισθητοποιημένος και κατάλληλα ενημερωμένος.
Τελευταία ανανέωση ( 21.12.07 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Μικροβιολογικό εργαστήριο σπίτι σας, με λίγο σάλιο... Εκτύπωση E-mail
11.04.07
Ελάχιστη ποσότητα σιέλου και λίγα λεπτά της ώρας αρκούν για τη διαπίστωση αν τα ούλα είναι ερεθισμένα και πόσο. Νέα μέθοδο ταχείας διάγνωσης υπόσχεται εργαστήριο μεγέθους κουτάλας κουζίνας, που κατασκευάστηκε στο Ινστιτούτο Ερευνών «Σάντια Λαμπς» των ΗΠΑ.

 

Τελευταία ανανέωση ( 18.04.07 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Μεσογειακή διατροφή, το μεγάλο γιατρικό Εκτύπωση E-mail
10.04.07
Η μεσογειακή διατροφή, πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και ελαιόλαδο, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των αναπνευστικών αλλεργιών και του άσθματος στα παιδιά, όπως αποδεικνύει μία μελέτη που έγινε στην Κρήτη και τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Thorax.
Τελευταία ανανέωση ( 18.04.07 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Επικίνδυνες δίαιτες Εκτύπωση E-mail
07.04.07
. Κινδυνεύουν με πρώιμο θάνατο εξ αιτίας καρδιοαγγειακών επιπλοκών μεσήλικες γυναίκες που ακολουθούν δίαιτες φτωχές σε υδατάνθρακες, αλλά πλούσιες σε πρωτεΐνες όπως για παράδειγμα η δίαιτα Ατκινς. Μελέτη σε 42.000 γυναίκες από την περιοχή της Ουψάλας παρουσιάζει μια σαφή εικόνα των μακροχρόνιων συνεπειών μιας τέτοιας δίαιτας.
Τελευταία ανανέωση ( 18.04.07 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 21 22 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 484 - 492 από 492

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote